Αφήγηση/Performing

Μία πανάρχαια τέχνη στον σύγχρονο κόσμο

Το μεγάλο μου πάθος είναι η αφήγηση: να μοιράζομαι ιστορίες που είτε βρήκα εγώ είτε με βρήκαν εκείνες. Πάνω στη σκηνή, μπροστά σε μικρούς ή μεγάλους, άλλοτε συμπράττοντας ζωντανά με μουσικούς, κουκλοπαίχτες και άλλους καλλιτέχνες και άλλοτε πιο μοναχικά, με το σώμα, τη λαλιά και με δυο χέρια. Εδώ και μία δεκαετία, σε κάθε θέατρο, χώρο πολιτισμού, σχολείο, βιβλιοπωλείο, καφενείο, υπαίθρια σκηνή, φεστιβάλ ή σε όποιο άλλο χώρο έχω αφηγηθεί, αναζητώ τον τρόπο που η κάθε ιστορία θα ειπωθεί ξανά από την αρχή. Σαν να γράφεται ξανά εκείνη την ώρα. Γιατί η αφήγηση είναι τέχνη του εδώ και τώρα, μια διαδρομή που απαιτεί από τον αφηγητή και τον ακροατή να αποδείξουν ότι ανάμεσά τους κυλά η ίδια η ζωή.

1η φορά χιόνι

Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου

Τα δώρα των καλικαντζάρων

Αλήθεια, όχι…παραμύθια!

Οι δικές μου πρώτες ύλες

Η αφήγηση ξεκινά από την ανάγκη να μοιραστείς τον τρόπο με τον οποίο εσύ βλέπεις τον κόσμο. Η δική μου πορεία με έχει διδάξει κάτι πολύ σημαντικό ότι για να αποκτήσει μία ιστορία την δύναμη που της αξίζει, πρέπει πρώτα να βυθιστείς στον δικό της τρόπο με τον οποίο ερμηνεύει το σύμπαν. Γιατί κάθε ιστορία, όπως και κάθε άνθρωπος ή οργανισμός, είναι ξεχωριστή. Έτσι συνδυάζω τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά μου: με το να δίνομαι ολοκληρωτικά στην ιστορία που πρόκειται να ειπωθεί!

Πού και πώς

Αν κι εσείς θέλετε να προγραμματίσουμε μία από τις προσφερόμενες δραστηριότητες για παιδιά ή ενήλικες, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μου. Πατήστε εδώ!