Σχολεία & Μουσεία

Αξιοποιώντας τη μαγεία του δράματος και του θεάτρου στην εκπαίδευση και στα μουσεία.

Θυμάμαι ότι σε όλη μου τη σχολική ζωή αυτό που μου έλειπε περισσότερο ήταν το θέατρο. Στις λιγοστές φορές που αντί να ακούσουμε κάποια ομιλία για αξίες ή κάποιο ιστορικό γεγονός βλέπαμε θέατρο, ενθουσιαζόμουν! Μέσω των παραστάσεων που παρουσιάζω στα σχολεία μαζί με τους συνεργάτες μου -μουσικούς, κουκλοπαίχτες και άλλους performers- στοχεύω στο να μεταμορφώσω το σχολείο ένα καράβι και τα παιδιά σε κωπηλάτες που ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, της μυθολογίας και της λογοτεχνίας.

Από την άλλη, οι σχολικές επισκέψεις σε μουσεία, ήταν για τους περισσότερους από μας μία από τις πιο αδιάφορες σχολικές μας εμπειρίες. Αυτές οι αναμνήσεις με έκαναν να σκεφτώ πώς μπορώ να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου ώστε να μεταμορφώσω τα μουσεία σε χώρους όπου με όχημα την φαντασία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο. Να δούμε ιππότες να περνούν δίπλα μας καβαλώντας τα άλογά τους. Φιλόσοφους να μιλούν στην αγορά. Πειρατές να γλεντοκοπούν στο κρησφύγετό τους. Έγνοια μου είναι τα παιδιά να ξανανιώσουν τα μουσεία ως τόπους κεφιού και έξαψης της φαντασίας!

Αικατερίνη Κορνάρο: η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου

Κάτι Αρχαίο Ψήνεται

Πού και πώς

Αν κι εσείς θέλετε να προγραμματίσουμε μία από τις προσφερόμενες δραστηριότητες για παιδιά ή ενήλικες, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μου. Πατήστε εδώ!